19:00

Kareby IS

Referat: Kode IF - Kareby IS

Derbydags
Dags för derby igen och att kalla det en sexpoängsmatch är nästan i underkant. Alla känns kontrollerade och taggade inför matchen och känslan god.
Vi tar även tag i taktpinnen direkt och för matchen. Vi har boll, rullar från sida till sida och vänder spelet bra. Men som så ofta förr gör vi inte första målet. I Kodes kanske första anfall i minut 20 så käbblar vi till det lite och 1-0 Kode. Som tur är så lyckas vi redusera i minut 24. Fin passning från Ola till en djupledspringande Backe och 1-1. Detta blir resultatet i halvlek.

I andra halvlek lite samma igen. Vi för spelet och kontrollerar matchen, men Kode är hypervassa i sina omställningar. 5 minuter in i halvleken kommer Harry fri i straffområdet och petar bollen förbi motståndaren samtidigt som han får en spark på foten. Straff och Harry sätter den.
Tyvärr kommer minuterna mellan 65 och 75 som inte får förekomma. I minut 65 en Kodespelare som tar sig förbi 5 karebyspelare och sätter bollen i mål och i minut 75 en "rensning" från en kodespelare mot våran målvakt och en boll som inte under några omständigheter skall gå in går in. Och en vacker kväll förvandlas under en 10 minuters period till en katastrof.
Så trots spelövertag 70-30, fler målchanser än motståndarna och kanske utomstående element som störde vårat spel så lyckas vi inte vinna denna kvällen.